Foto Excursie Slanic 

archive (1) archive (2) archive (3) archive (4) archive

archive

Intr-o frumoasa zi de toamna, la inceputul vacantei , copiii din clasa I Asi  IB de la Scoala  Nr.26  Galati in colaborarea cu Centrul Psi Land  au ales sa participe la excursia propusa de organizatori , imbinand o  lectie de istorie si geografie cu urmatoarele obiective:

 Mausoleul de la Marasesti -Muzeul armelor -copiii au ascultat   povestea „”Fetita din nuc „”despre eroina din Primul Razboi Mondial – Mariuca Zaharia . 

 Copiii au  invatat  ce  este un erou si ce fapte deosebite poate face un om pentru a fi erou.

 Am continuat traseul spre Borzesti , loc in care a copilarit Stefan cel Mare,  personalitatea marcanta a istoriei poporului roman si un personaj mult indragit de copiii pasionati de istorie. 

  Dupa o lectie de istorie tinuta de ghidul muzeului,copiii si-au luat suveniruri apoi am plecat spre urmatorul obiectiv. 

Salina de Tg Ocna a fost un alt punct de atractie pentru copii , iar traseul la Izvoare in Slanic Moldova  cu observarea formelor de relief( Muntii Nemira)si a vegetatiei -paduri de foioase a constituit o veritabila lectie de geografie cu imapct in randul copiilor.

 Asadar, cu o lectie de istorie insusita(Marasesti si Borzesti)  asociata cu  elemente de geografie (Slanic, forme de relief)si incununata de o atmosfera plina de entuziasm pe tot parcursul deplasarii, copiii vor sti cu siguranta sa va povesteasca unde au fost si  ce au vazut .

FELICITARI TUTUROR PARTICIPANTILOR!