Bun gasit  cu bucurie pe site-ul clasei IA!

Dupa  zile de incercari,cautari,renuntari si reveniri ,am reusit sa intru din nou in posesia acestui instrument util de lucru educational.

De acum veti putea accesa acest site  pentru info lectii curente, utile de la clasa,aprecieri ,impresii,foto ,diverse.

Asadar,intram in a patra saptamana de scoala cu bucuria familiarizarii cu viata de scolar din clasa I si cu bucuria scrierii primei litere din alfabet,prilej cu care am celebrat acest eveniment precum si deschiderea site-ului cu bombonele ,biscuiti magici si strugurii toamnei.Un scurt moment a fost surprins in foto astazi la intalnirea de dimineata.

Va prezint mai jos obiectivele pentru fiecare disciplina si activitatile  de invatare din saptamana care s-a incheiat si din cea care incepe. 

In aceasta saptamana am invatat :

MEM-Numerele de la 0-31 citirea, scrierea,compunerea si descompunerea numerelor;

Soarele -sursa de energie

Lucrul cu manualul de matematica ,scris pe carte numerele, familiarizarea cu scrisul pe reteaua de matematica si cu scrierea numerelor formate din zeci si unitati ( fiecare cifra in casuta ei ),lucrul  cu caietul de creatie , familiarizarea cu cerintele si orientarea in pagina de lucru ,lucrul pe tablita de pe masuta fiecarui copil;

Pentru luni, 30 septembrie 2019:

Antrenament sub forma unei teme pentru acasa:

ex,2 si ex4 din caietul de creatie pag.21 si de scris in caietul mic numerele de la o-31

CLR:Sunetul  a si litera A mare de mana

textul Pregatirea de plecare din caietul de creatie,identificarea literelor A mare de tipar si transcrierea lor pe tablita cu A mare de mana.

Scrierea cuvintelor cu litera initiala mare.Propozitia ,silaba ,sunetul

 Antrenament sub forma de tema la CLR :Scrierea literei A mare de mana din caietul de scriere mov,pagina 9.Pe caietul mic nu au de lucru.Vom lucra luni.

AVAP:Lucrare din hartie  Ariciul ( decupare, lipire ,colorare)

                                poezia Aricica ( muzica Tudor Gheorghe)

                              Desen:   pictura Ariciul

Lucrarile expuse in clasa vor fi puse la mapa in saptamana viitoare.

Mapele vor fi tinute in ghiozdan zilnic.

MM:In lumea basmelor 

Aprecieri :

Va  multumesc  tuturor pentru promptitudine si  operativitate in achizitionarea alfabetarului pentru clasa de care s-a ocupat dna Elisei,in realizarea orarului clasei  de care s-au ocupat  dna Belciuganu si dna Mitu,materiale necesare pentru clasa consumabile si produse de igiena a clasei de care s-au ocupat dna Creanga, dna Mocanu , tablitele plastifiate pentru scris  cu markerul -dna Belciuganu ,achizitionarea de auxiliare si desigur  multe altele pe care le-ati facut cu drag pentru copiii clasei,chiar daca nu au fost aici mentionate.

Am vazut si am retinut ca ati adus saptamana trecuta hartie de scris si altele necesare clasei in afara celor mentionate in lista comuna.Ele sunt la dulap pentru copii .Apreciez!