Bun gasit!

Avand in vedere ca se apropie vacanta ,  sedinta  de lucru va fi  in  semestrul al doilea,posibil in prima saptamana, dar pana atunci, va las cateva informatii utile si punctuale:

      1.Pentru anul scolar viitor-2019-2020, adica atunci cand copiii vor fi in clasa I,avand in vedere specificul clasei ,doresc sa  dezvolt un proiect optional la Limba romana.

Ce inseamna acest lucru?

Acest lucru insemna ca elevii vor avea in clasa I ,intr-o zi din saptamana, 5 ore.

Ce vor invata ? 

Vor invata sa comunice in propozitii complete  , sa se exprime si sa scrie corect in limba romana,sa isi nuanteze vocabularul,sa isi exprime parerea si sa o sustina cu argumente, sa asculte activ,

sa recite poezii,joc de rol,teatru pentru copii, scenete, jocul si jocurile copilariei ,vor invata despre poeti din literatura pentru copii, abonare la clubul de lectura Si eu citesc.ro……..acestea doar cateva dintre beneficiile acestui optional.

Cu cine vor lucra?

Acest optional se desfasoara cu invatatorul de la clasa .

2.Sapatamana darniciei a debutat cu daruri de vorbe frumoase ,iar la pauza de la ora 10.00 copiii au servit napolitatne din carticica cu surprize dulci.Actiunea continua si in zilele urmatoare.Daruim din ceea ce am invatat in zilele  de scoala din semestrul I, DARUIM COLEGILOR UN CUVANT,UN GAND  FRUMOS, UN ZAMBET SI IMPREUNA CELEBRAM FINALUL PRIMULUI SEMESTRU DIN VIATA DE SCOLAR.

3.Maine, copiii care doresc vor face poze.Au info in ghiozdan.

4. Miercuri,30 ian.2019-se desfasoara concursul Gazeta Matematica Junior.Vor participa copiii care  s-au antrenat lucrand din aceasta revista, dar pot participa si ceilalti copii care doresc.Este important primul pas pentru ca ,din  inertie, va urma si al doilea si pas cu pas,copiii  vor descoperi placerea de a participa  la astfel de concursuri.

O clasa de succes cu elevi de succes se formeaza si se construieste pas cu pas prin munca sustinuta ,efort bine dozat , disciplina, reguli ,atentie,sustinere,incurajare ,consecventa  si perseverenta.

Rezultatele concursului vor fi afisate pe site-ul GMJ in semestrul al doilea.

Copiii inscrisi in concurs sunt pana acum  in numar de 20.

5.Astazi am facut o simulare pe concursul de matematica COMPER.

Maine, copiii vor primi foile cu punctajul.Acest exercitiu este o forma de evaluare si revizuire a parcursului scolar de pana acum si indica ceea ce copilul de clasa preagtitoare are abilitatea sa rezolve ,dar si ceea ce mai trebue lucrat.

 Dupa cum o sa observati din analiza fisei, toate notatiile au un numitor comun- ATENTIA!!!

Prin urmare ,aspectele  luate in calcul nu se refera la cat stie copilul,  , ci la ceea ce stie el sa faca cu informatia pe care o are pana acum in bagajul sau de cunostinte. 

  6.Copiii care sunt raciti stau acasa .

7.Tabara Aventura in natura -Baile Tusnad- Aventura pe taramul fermecat.11-17 iulie 2019 

 Doritorii anunta la clasa , iar avansul 200 lei se va achita in 2 saptamani,locuri disponibile:10