Au venit pozele. Copiii care doreau , dar nu s-au trecut pe lista, vor face luni .

Ele par foarte reusite si cred ca asa si este, doar ca nu am avut ragazul astazi de a le vedea pentru ca a fost mult de lucru in clasa.

Comunicari din aceasta saptamana:

1)Daca sunt situatii la clasa in care copiii au alergie la diverse medicamente ,parintii acestora vor veni la scoala pentru a completa un formular/declaratie…….aceasta este informarea primita de la directiunea scolii si asa o transmit mai departe. Doar daca sunt situatii!

Termen :miercuri-17 oct.2018 .

2)Luni, 29 oct.2018 in scoala noastra se va organiza o excursie tematica dedicata Centenarului Marii Uniri si se inscrie in linia actiunilor educative deschise in 7 martie 2018 , odata cu dezvelirea celor 7 basoreliefuri ale domnitorilor romani si donate scolii noastre de Asociatia Frontiera Galateana.

Actiunea vizeaza  elevii claselor Pregatitoare -I,II,III,IV  pentru ca acestia  vor fi in vacanta intrasemestriala. 

Excursie:Soveja

Traseu excursie  : Marasesti-Marasti-Soveja- Campuri la Casa memoriala a lui Mos  Ion Roata.

 Pret:60 lei 

Daca din clasa noastra sunt doritori, anuntati pana cel tarziu miercuri, 17 oct.ca sa stim cate locuri retinem. 

 3)27 oct-4 nov.  vacanta intrasemestriala

4)Teatru :piesa  Peter Pan la Teatrul Dramatic- vineri, 16 nov.2018 , ora 10.00- se pleaca de la scoala cu autocarul pus la dispozitie de  teatru.Piesa dureaza o ora 10.00-11.00 ,pret 12 lei.

5)Obiective vizate in aceasta saptamana :

zilele saptamanii, anotimpurile si lunile anotimpului  toamna;

-sa recunoasca literele mari de tiparA,M,I

-scrierea cifrelor  1,2,3 in ordine crescatoare /descrescatoare,dupa model/liber;

-sa sesizeze sunetul i, m, a intr-un cuvant  si sa-l localizeze : la inceput, la mijloc sau in interior, la sfarsit

-sa scrie  cu ajutorul literelor de pe jetoane cuvinte :MAMA, MIA,MAI, AI,IA , MAMAIA si sa alcatuiasca propozitii cu aceste cuvinte.

(Aceste nuante reprezinta baza pentru invatarea citit/scrisului.Daca vreti sa le oferiti suport copiilor,exersati cu ei obiectivele prezentate mai sus.  

Saptamana aceasta am invatat numarul  cifra 3, dar in relatie cu cele invatate anterior , adica 1 si 2.

Am invatat literele I,i ,dar le-am pus in conjunctie cu A si M  pentru a inchega silabe si cuvinte.)

-decupare dupa contur,lipire,prezentarea produsului realizat, autoevaluarea,ordine la masa de lucru,asezarea materialelor si instrumentelor de lucru in dulap;

-Cantarea vocala-Scolarei si scolarite

6)Luni vom trece la sunetul u si literele u,U si numarul si cifra 4 .

 7)Pentru Concursul National Gazeta Matematica Junior care se adreseaza copiilor care iubesc matematica si care se desfasoara pe etapa locala, judeteana  si nationala,am primit informarea de a comunica numarul de reviste pentru luna noiembrie.Dac sunt doritori, anuntati la clasa.Detalieri in zilele urmatoare.  

8) Multumim pentru resursele motivationale DE PUS IN COSULETUL CU BUCURII SAU COSULETUL CU MINUNI-cum a spus Edi- si de igiena aduse de dvs. la clasa ieri si azi:NastaseB, Domnitanu D, Ion A, Pustianu C, Nita R, Franc R,Belciuganu D.Cazacu A. Buicliu L.   Avem tot ce ne trebuie la clasa pentru a desfasura armonios toata activitatea scolara( bomboane, baloane, zambarete, hartie, servetele, sapun lichid, rola servete, vata pentru AVAP,)

Multumiri tuturor pentru preocupare, implicare si dorinta ca impreuna sa construim un climat  de invatare armonios in clasa celor mai frumosi, cuminti si isteti   copii!

 Si eu am pus in cosul cu bucurii 2 fluierase si o goarna.