Buna seara si bun gasit!

Am omis informarea in legatura cu pozele: Daca suntet interesati de poze, va treceti in tabelul de pe catedra.Intentionam ca vineri sa facem foto de grup Clasa Pregatitoare.

Joi vom da testele initiale  pe care vi le voi prezenta la sedinta.  

Activitatea de astazi de la scoala :

Intalnirea de dimineata: Modelare cu plastilina Litera A si cifra 1

Dezvoltare personala : exercitii de autocunoastere, cunosterea colegilor din clasa , interactiune pozitiva-exercitii -joc

MM: cantecelul Zilele saptamanii

Matematica si explorarea mediului: Numarul si cifra 1 – zilele saptamanii- exersare: Daca azi este marti…maine va fi….iar poimaine  va fi…../Daca maine este miercuri ieri a fost…….etc.Copiii au lucrat pe caietul de lucru cifra 1, au rezolvat exercitii- joc.

CLR: intrebari de constientizare despre textul Povestea aligatorului – Sunetul si litera A,a,exersare litera A pe caietul de lucru, fiecare copil a rostit cate  cuvant care contine sunetul a.

Toti copiii  au fost solicitati la raspunsuri si au iesit astazi la tabla pentru a rezolva exercitii cum ar fi:scrierea literei, scrierea cifrei, multimi de obiecte, incercuit imagini a caror denumire incepe cu sunetul a….etc.( scopul este acela de a se familiariza cu spatiul clasei ,cu tabla,cu cerinta doamnei invatatoare cu  instrumentele de lucru) .

 Copiii care au fost atenti in timpul orelor si au lucrat corect si cu acuratete in caietel, au primit steluta ca simbol al recunoasterii muncii .

Maine avem orele: CLR, MEM, Religie si EF.Tinuta: trening si tricou alb.

Nota:Sa rezolvam punctual urmatoarele aspecte in aceasta saptamana:

1) la plecarea din clasa, la pranz, copiii isi iau hainutele de la cuier si se imbraca. Doamna ii ajuta la imbracat si ii conduce la iesire.

Insist pe acest lucru deoarece astazi un copilas a fost lovit  din greseala de un altul care nu mai avea rabdare sa o tot auda pe doamna care intreba;  A cui este hainuta aceasta? Copiii care stiu sa se imbrace  singuri si se organizeaza bine, se plictisesc  pana identificam a  cui este  fiecare hainuta.In plus, este racoare afara si nu putem pleca din clasa doar cu uniforma.

Pentru a evita   astfel de situatii, lasati-i pe copii dimineata sa isi puna singuri hainuta la cuier ca sa stie la pranz de unde sa o ia.

Consider ca pe zi ce trece copiii intra in ritmul firesc de scoala.Sunt foarte frumosi, isteti si cuminti.Acum au inteles ca stam la scoala pana la ora 12.Nu se mai pregatesc de plecare la ora 10.00.In pauze, se joaca pe hol, in dreptul clasei.

Pe maine!