Copiii au inceput o noua saptamana si deja incep sa se vada semne bune de adaptare la viata de scolar. Astazi  am avut activitate intensa bazata in primul rand pe comunicarea orala care nu este deloc simpla pentru ca ea necesita ascultare apoi formularea unui raspuns.

Cheia a fost intelegerea unui mesaj. Am invatat lectia  Scoala piticilor. Copiii sunt foarte receptivi si foarte vorbareti toti deodata.Ibinam armonios invatatul cu joaca.

Am vazut ca  cititi cu atentile postarile de aici  si pentru buna si clara dvs. informare, va scriu aici care sunt momentele dintr-o zi.

Salutul , intalnirea de dimineata si noutatea zilei: aici invatatorul prezinta pe videoproiector cateva imagini, unele cu scris,cu privire la data , zi,luna, anotimp.Copiii citesc imaginile ,retin informatia, apoi prezentam noutatea zilei.exemplu: maine prezentam ursuletul adus de Vladut ,miercuri marul adus de Theodor etc.Fiecare cand are ceva de spus interesant,,,,,,,

O sa invatam ca acei copii care vor sa spuna ceva la noutatea zilei ,isi scriu numele pe tabla atunci cand ajung in clasa.Doar 3 copii  intr-o zi.( cine ajunge primul , se poate trece cu markerul pe tabla).

Se trece apoi la secventa de lectie : se proiecteze lectia pe tabla si copiii , ascultand cerintele, rezolva , totul se alterneaza cu momente de relaxare.

 Pauza de la ora 8.45- pachetelul de acasa( +spalat pe manute………baie,,,etc)

 Intram iar pe lectii  alternand cu momentele de relaxare: cantecel, modeleaza cu plastilina,coloreaza..etc.

Pauza de la 11 daca este frumos afara , facem trenuletul si ne oprim in gara( intrarea de la profesori 10 minute).Intram in clasa, continuam invatarea ,pe final repetam ce am invatat in ziua respectiva,iar programul pentru o zi se termina aici.

Cam asa arata in mare  tabloul unei zile de scoala.

Noapte buna tuturor!