Info primite de la clubul de lectura
Cartea lunii – Matilda de Roald Dahl

Tatăl ei e un infractor, iar mama, o femeie cicălitoare şi nu tocmai inteligentă. Cei doi cred că Matilda e o adevărată pacoste care pierde prea mult timp cu cititul în loc să se uite la televizor, ca oamenii normali… Nici îngrozitoarea domnişoară Trunchbull, directoarea şcolii, nu are o părere mai bună despre micuţa pasionată de lectură.
Dar Matilda nu e chiar singură. Domnişoara Honey, învăţătoarea ei, ştie că fetiţa e un geniu şi că ascunde câţiva aşi în mânecă.

- Ilustrații de Quentin Blake

- Traducere din limba engleză de Christina Anghelina

- Hardcover, 260 p., 145×185 mm

- ISBN 978-606-8044-78-1

Propunere #funny – Domnul Sconcs de David Walliams

Duhoarea domnului Sconcs se simte de la două poşte. Asta nu e neapărat de mirare, pentru că trăiește pe străzi. Dar bătrânul se dovedeşte a fi un prieten de nădejde şi micuţa Chloe îl găzduiește pe ascuns în magazie. Surprizele nu se opresc aici. Între timp casa ei devine scena unor situaţii inedite, iar domnul Sconcs scoate la iveală propriile mistere. Pentru că fiecare vagabond are povestea lui.

O carte de David Walliams, autorul bestsellerurilor Băiatul miliardar și Bunicuța hoțomană.

- Traducere din engleză de Lavinia Braniște
- Ilustrații de Quentin Blake
- hardcover, 184 p, 145×185
- ISBN 978-606-8620-87-9


Propunere #calsic – Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlöf

Cel mai cunoscut roman suedez din toate timpurile.

Scris în urmă cu aproape o sută de ani, ca auxiliar didactic de „lecturi geografice“ pentru ministerul educației din Suedia, Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia avea să devină cel mai cunoscut roman suedez din toate timpurile.

Nils Holgersson, un băieţel leneş şi neastâmpărat, este pedepsit pentru purtarea lui nesăbuită – un pitic îl transformă într-un prichindel de-o şchioapă.

Agăţat de grumazul gâscanului Martin, micul Nils porneşte într-o lungă călătorie spre miazăzi, împreună cu un stol de gâşte sălbatice. În drumul lui, năzdrăvanul care înainte nu iubea şi nu respecta pe nimeni şi nimic pe lume trece prin aventuri uimitoare, vede locuri la care nici nu visase şi îşi face prieteni pe care ajunge să-i îndrăgească.

- Ediţie prescurtată de Tage Katherine Aurell şi revizuită de Rebecca Alsberg

- Traducere din suedeză şi note de Andreea Caleman

- Ilustraţii de Thomas Docherty

- paperback, 160 p

- ISBN 978-606-8620-60-2