Buna ziua, aici veti gasi pozele din tabara.O sa le pun pe CD pentru fiecare copil.

In tabara totul a fost minunat.Copiii nu au mai avut timp sa isi noteze impresii  in caietele de vacanta (deoarece se jucau tot timpul), dar las aici cateva repere pentru a-si aminti si ei( desi la plecarea din tabara am facut o recapitulare):

Marti: dimineata -activitate  pe grupe -creatie plastica -( lucrarile au fost   prinse pe o sfoara care s-a legat de brazii din curtea taberei).Astfel lucrarile puteau fi admirate  si apreciate de toti copiii din tabara . Jurizarea s-a facut alaturi de cadrele din Mehedinti si Constanta.

Dupa amiaza excursie la manastiri- Agapia , Vlahuta ,Sihastria(aici ne-a prins ploaia), Neamt,Casa lui Mihail Sadoveanu -com Vanatori, NEAMT, biserica Vovidenia ,Parcul tematic Creanga de la Humulesti ( aici am avut si un scurt program artistic).Afost o incantare.

Miercuri excursie de o zi la Bicaz si Lacul Rosu ( aici am facut plimbare cu barca pe lac si plimbare cu vaporasul la Bicaz) .Copiii au admirat frumusetea locurilor, s-au jucat, au facut fotogtrafii, si-au cumparat suveniruri.Spre seara ne-am lasat cu totii spre Neamt , la tabara, unde ne astepta o mancare ca la mama acasa.

Joi: dimineata: activitate de folclor” Pe urmele lui Creanga” (filmata la  TV. Neamt)si activitate -concurs in colaborare cu Politia Rutiera si ISU Neamt.Copiii au primit diplome pentru ca au stiut sa raspunda la intrebari, au dat interviu pentru TV Neamt, (o sa vedeti in  fotografii copiii in costume populare pe scaunele).

Dupa amiaza -drumetie la Cetatea Neamt( am mers din curtea taberei prin padure aprox 2 km).A fost o frumusete!Ne-am lasat apoi la vale spre Casa Arcasului aprox 500m  ,iar copiii in costume populare cantau cantecele despre Creanga, rasuna padurea , ai fi zis ca-s plaiesii lui Stefan cel Mare , era un amestec de istorie si literatura,trecatorii aplaudau , batrani, copii se opreau si ne faceau poze. Auzeam din urma bravo, bravo, in timp ce ne duceam la vale. Un om batran( parca aducea oleaca cu bunicul lui Nica)  ,urcand spre cetate , s-a oprit si ne- a intrebat:”Amu’ ce faceti voi, copii, ati pornit pe urmele lui  Creanga”?SI PARCA DEODATA A INCEPUT SA LE RASUNE IN URECHE O POVESTE DE-A LUI CREANGA STIUTA DIN CARTILE DE LA SCOALA PE CARE TOT ANUL AU BUCHISIT SI INCEPEAU SA CANTE MAI CU FOC.

Vineridimineata : Excursie laVaratec , Veronica Micle, Sihla, ( copiii au vazut pestera in care a trait Cuvioasa Teodora de la Sihla) .A fost impresionant.

Dupa amiaza- activitati in tabara-discoteca , cantec , joc si voie buna.

Sambata Humulesti-Ca memoriala “Ion Creanga” -program artistic

Ozana ( aici ne-a prins ploaia)nu am stat prea mult

Vacanta placuta in continuare!